Turkuaz Yurtdışı Eğitim Danışmanlık

3 Temmuz 2012 Salı

Yurtdışında burs imkanları!

Yurtdışında burs imkanları!

Yurtdışında okumak isteyen, ancak maddi olanaklarının buna elvermeyeceği gerekçesi ile bundan vazgeçen öğrenciler dikkat! Yabancı üniversiteler sundukları burs hizmetleri ve çalışma olanakları ile sizleri bekliyor.

Akademik burslar


Bu burslarda öğrencinin akademik başarısı, sosyal aktivite etkinliği, liderlik kapasitesi, iyi yazılmış kompozisyon ve spor başarısı gibi konulara bakılıyor.
Bir diğer akademik burs türü ise ‘grants.’ Bu bursun özelliği ise ihtiyaca göre verilmesi. Yani eğitim için mutlaka bursa ihtiyaç duyduğunuzu kanıtlamanız halinde bu burstan yararlanabiliyorsunuz. ‘Financial aid’ bursu da aynı özelliklere sahip. Bu burs başvurusu için ISFAA (International Student Financial Aid Application) formunun doldurulması gerekiyor.
Yurtdışında sadece bayanlara yönelik burs olanakları da bulunuyor. Sadece yüksek lisans öğrencilerine verilen ‘Fellowships’ bunlardan biri. Başvuru sahiplerinin akademik performansına, dil yeterliliğine, finansal ihtiyacına bakılarak bu burs veriliyor.

Sporcu bursu

Amerika başta olmak üzere yurtdışındaki üniversitelerde burslu okumanın en önemli koşullarından biri sosyal olmak. Sosyal yönünüz gelişmişse, yani öğrenci birliği başkanlığı ya da okul gazetesi editörlüğü gibi liderlik gerektiren çalışmalarda yer aldıysanız eğitim bursu almanız daha kolay. Aynı şekilde toplum hizmetlerinde görev alma, sanatsal aktivitelerde başarılı olma da yabancı üniversitelerden burs almayı kolaylaştırıyor.
Tabii sporculara verilen burs olanaklarını da unutmamak lazım. Spor bursu ile Harvard, Yale gibi üniversitelerde okumak bile mümkün.
Yurtdışında hem eğitim, hem de yaşam masraflarını karşılamanın bir diğer yolu ise asistanlık, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler asistanlık yaparak masraflarını karşılayabiliyorlar. Her öğrencinin asistanlık için başvuru hakkı bulunuyor. Asistanlık, ilgili öğrencinin akademik başarısına, okulun ihtiyacına ve başvuranların sayısına bağlı olarak veriliyor. Hatta bazı ülkeler asistanlığa kabul ettiği öğrencilere okul ücretinin tamamını burs olarak verebiliyor. Ancak bu durum okuldan okula değişiyor. Çünkü bazı okullar bütün eğitim masrafını karşılarken, bazıları sadece maaş veriyor, bazıları ise eğitim ücretinde indirime gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder